COMMON HUMANITY

Interactieve workshop over authentieke verbinding, compassie en empathie

Het lijkt alsof we altijd ‘verbonden’ zijn met elkaar dankzij social media en onze smartphones. Toch geven de meeste onderzoeken aan dat we ons nog nooit zo geïsoleerd gevoeld hebben. We ervaren steeds minder authentieke menselijke verbinding met elkaar. Maar waarom is dat precies? Wat is menselijke verbinding en common humanity? Waarom is het zo belangrijk voor onze mentale en fysieke gezondheid? En wat kunnen we in de praktijk doen om de verbinding met onszelf en elkaar te versterken?

Rationeel gezien weten we dat niemand perfect is, toch hebben we het gevoel dat wij hebben gefaald als iets niet gaat zoals gehoopt. Op dit soort momenten kan onze inner-criticus de controle overnemen. We vinden het dan moeilijk om ons te focussen op alles wat we wel hebben. Zelfs als we op veel vlakken in ons leven een reden hebben om dankbaar te zijn, focust onze inner-criticus zich op dat ene wat niet goed gaat; wat beter, meer of sneller moet.

Naar de kern

Onze behoefte aan connectie zit diepgeworteld in onze biologie. Maar doordat alles in onze samenleving steeds sneller gaat, kan het voelen alsof het steeds moeilijker wordt om écht met onszelf te verbinden. Om alle emoties te voelen zonder deze (onbewust) te onderdrukken. Hierdoor kunnen onze angsten en twijfels vaak in de weg te komen staan. Dit kan resulteren in nog hogere muren om ons heen, waardoor we steeds minder van onszelf laten zien. Dit leidt vervolgens weer tot minder connectie met anderen.

Tijdens deze workshop gaan we ontdekken hoe we naar de kern kunnen gaan. Leer meer over de kracht van kwetsbaarheid en waarom daar veel moed voor nodig is. Tegelijkertijd leer je ook te herkennen dat we allemaal onze eigen inner-criticus hebben, ongeacht hoe we van buiten overkomen.

Authentieke verbinding, compassie & empathie

Tijdens deze middag zullen we bespreken waarom verbinding, compassie en empathie cruciale aspecten zijn voor een gelukkig en voldaan leven. Tijdens de workshop versterk je daarnaast je vermogen tot empathie en verbinding. We zullen behandelen wat empathie en compassie precies betekenen en hoe je dat in de praktijk kan toepassen.

Ervaringsgerichte middag

Tijdens deze workshop richten we ons vooral op het ‘ervaren’ van de besproken theorie. We bespreken de nieuwste bevindingen uit de neurowetenschappen en positieve psychologie, maar zullen dit vooral vertalen naar praktische oefeningen. Ervaar tijdens deze middag de kracht van connectie en ontdek zelf het verschil tussen cognitieve empathie vs emotionele empathie.

Wat wordt er behandeld?

  • Wat houdt menselijke verbinding precies in?
  • Wat is het verschil tussen zelf-verzekerdheid en zelf-compassie?
  • Wat is empathie en hoe kan ik deze vaardigheid versterken?
  • Hoe herken je jouw inner-criticus?
  • Hoe kan je leren omgaan met je inner-criticus en je leven met meer vrijheid leven?
  • Hoe kan het beoefenen van compassie leiden tot minder polarisatie in de maatschappij?
  • Welke bewezen methodes kan ik zelf gebruiken zodat ik het effect van de nieuwe inzichten nog kan blijven toepassen en ontwikkelen?

Deze workshop is gebaseerd op 3 pilaren:

  • Neurowetenschappen
  • Positieve psychologie
  • Mindfulness

Voor wie?

De inhoud van deze workshop is voor iedereen toegankelijk die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en nieuwe perspectieven wilt ontdekken. Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen.

 

@OBA OOSTERDOK (CENTRAAL)

Wie geeft deze workshop?

Farzan is trainer bij Insight. Bij alles wat hij heeft gedaan stond zijn interesse voor de ‘mens’ en wat ons als mensen beweegt én bij elkaar brengt centraal.

‘Waarom doen we wat we doen?’ is een centrale vraag dat hem al sinds zijn 12e heeft geïntrigeerd. Hierbij is er vooral een nadruk op gedragsverandering. Er zijn zoveel zelf-hulp boeken, trainingen, opleidingen en filmpjes, toch leidt het bij een groot deel van de mensen vaak niet tot daadwerkelijke gedragsverandering.

Als student van het leven wilt hij graag zijn inzichten delen met anderen. Hierbij vindt hij het vooral belangrijk om niet alleen theorie te delen, maar om nieuwe inzichten te bieden die daadwerkelijk tot gedragsverandering kunnen leiden, door middel van wetenschappelijk bewezen oefeningen vanuit de neurowetenschappen en positieve psychologie.

DETAILS WORKSHOP

TRAINER

Farzan Najmeddin

KOSTEN

Normaal: €75

Tijdelijk op de OBA: GRATIS

WAAR EN WANNEER

Zat. 15 okt. 12:00 tot 16:00

@ OBA Oosterdok (Centraal)

Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam

SCHRIJF JE NU IN VOOR ZAT. 15 OKTOBER
@OBA OOSTERDOK (CENTRAAL)

Na aanmelding ontvang je een reserveringsbevestiging op jouw persoonlijke e-mail.

MAX. 15 AANMELDINGEN. INDIEN VOL, KRIJG JE EEN E-MAIL DAT JE OP DE WACHTLIJST KOMT

Mocht je nog vragen hebben, stuur gerust een e-mail naar info@insight.nl

Jouw gegevens zullen uitsluitend voor informatie doeleinden m.b.t. onze workshops worden gebruikt.

NOG MEER INZICHT OP DOEN?

BEKIJK HIERONDER ANDERE WORKSHOPS EN MEERDAAGSE TRAININGEN DIE WIJ BINNENKORT ORGANISEREN.

INSIGHT

people driven development

BÉTA-TESTING
NIEUWE WEBSITE BINNENKORT LIVE

ONTDEK MEER

ORGANISATIONELE GROEI

ORGANISATIE