COMMON HUMANITY

Interactieve workshop over authentieke verbinding, compassie en empathie

In deze tijd van constante digitale verbinding voelen velen van ons zich paradoxalerwijs meer geïsoleerd dan ooit. Wat is echte menselijke verbinding en common humanity precies? Waarom is het zo essentieel voor zowel onze geestelijke als lichamelijke gezondheid? En wat kunnen we in de praktijk doen om de verbinding met onszelf en elkaar te versterken?

We weten diep van binnen dat niemand perfect is. Toch kan het voelen alsof we gefaald hebben wanneer dingen niet lopen zoals gehoopt. Op zulke momenten kan onze innerlijke criticus luid worden, waardoor we vergeten wat we wel hebben. Zelfs met zoveel om dankbaar voor te zijn, focust die criticus zich vaak op wat niet goed gaat; wat beter sneller of meer moet.

Naar de kern

Onze behoefte aan connectie zit diepgeworteld in onze biologie. Maar doordat alles in onze samenleving steeds sneller gaat, kan het voelen alsof het steeds moeilijker wordt om écht met onszelf te verbinden. Om alle emoties te voelen zonder deze (onbewust) te onderdrukken. Dit kan leiden tot barrières, waardoor we minder van onszelf delen en dus minder verbonden voelen met anderen.

Tijdens deze workshop gaan we ontdekken hoe we naar de kern kunnen gaan. Ontdek de kracht van kwetsbaarheid en waarom daar veel moed voor nodig is. Tegelijkertijd leer je ook te herkennen dat we allemaal onze eigen innerlijke criticus hebben, ongeacht hoe zelfverzekerd we lijken.

Authentieke verbinding, compassie & empathie

Tijdens deze middag zullen we bespreken waarom verbinding, compassie en empathie cruciale aspecten zijn voor een gelukkig en voldaan leven. Tijdens de workshop versterk je daarnaast je vermogen tot empathie en verbinding.

Ervaringsgerichte middag

We richten we ons vooral op het ‘ervaren’ van de besproken theorie. We bespreken kort de nieuwste bevindingen uit de neurowetenschappen en positieve psychologie, maar zullen dit vooral vertalen naar praktische oefeningen. Ervaar tijdens deze middag de kracht van connectie en ontdek zelf het verschil tussen cognitieve empathie vs emotionele empathie.

Wat wordt er behandeld?

  • Wat houdt menselijke verbinding precies in?
  • Wat is het verschil tussen zelfvertrouwen en zelf-compassie?
  • Wat is empathie en hoe kan ik deze vaardigheid versterken?
  • Hoe herken je jouw innerlijke criticus?
  • Hoe kan je leren omgaan met je inner-criticus en je leven met meer vrijheid leven?
  • De rol van compassie in het verminderen van maatschappelijke verdeeldheid.
  • Praktische methoden om je inzichten te blijven ontwikkelen.

Deze workshop is gebaseerd op 3 pilaren:

  • Neurowetenschappen
  • Positieve psychologie
  • Mindfulness

Voor wie?

De inhoud van deze workshop is voor iedereen toegankelijk die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en nieuwe perspectieven wilt ontdekken. Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen.

 

@OBA OOSTERDOK (CENTRAAL)

Wie geeft deze workshop?

Farzan begeleidt bedrijven in het vermenselijken van hun organisatiecultuur door trainingen te geven op gebieden zoals inclusief leiderschap, empathie, emotioneel bewustzijn en authentieke verbinding.

De vraag ‘Waarom doen we wat we doen?’ heeft hem al vanaf jonge leeftijd gefascineerd. Al zijn trainingen zijn ervaringsgericht en gaan verder dan het oppervlak, ze raken de kern.

DETAILS WORKSHOP

TRAINER

Farzan Najmeddin

KOSTEN

Normaal: €85

Tijdelijk op de OBA: GRATIS

WAAR EN WANNEER

Zat. 14 okt. 12:00 tot 15:30

@ OBA Oosterdok (Centraal)

Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam

SCHRIJF JE NU IN VOOR ZAT. 14 OKTOBER
@OBA OOSTERDOK (CENTRAAL)

Na aanmelding ontvang je een reserveringsbevestiging op jouw persoonlijke e-mail.

MAX. 20 AANMELDINGEN. INDIEN VOL, KRIJG JE EEN E-MAIL DAT JE OP DE WACHTLIJST KOMT

Mocht je nog vragen hebben, stuur gerust een e-mail naar info@insight.nl

Jouw gegevens zullen uitsluitend voor informatie doeleinden m.b.t. onze workshops worden gebruikt.

NOG MEER INZICHT OP DOEN?

BEKIJK HIERONDER ANDERE WORKSHOPS EN MEERDAAGSE TRAININGEN DIE WIJ BINNENKORT ORGANISEREN.

NIEUWE WEBSITE BINNENKORT LIVE